Wedstrijdverslag: Twee keer winst in drie dagen voor Heren 1

Naast ‘El Clasico’ en Manchester United – Chelsea stonden er afgelopen week nog 2 wedstrijden op het programma waar heel Europa naar uitkeek, namelijk AVC tegen Gepidae en AVC tegen Zuvo.

We beginnen met de minst spannende: AVC ’87 – Gepidae3-1

In de tweede thuisronde op 25 oktober kregen we Gepidae op bezoek. Zij speelden vorig jaar nog niet bij ons in de poule dus het was nog even afwachten wat voor team het zou zijn. Gezien hun eerdere resultaten dit seizoen kon het vanalles zijn. Ze waren maar met 6 en hadden redelijk wat aanvallende kracht in de ploeg maar dit kwam in de wedstrijd niet echt tot uiting. Ze speelden op een laag tempo waardoor ons blok alle tijd kreeg om positie in te nemen. Gepidae wist hierdoor nauwelijks te scoren, maar wij waren zelf ook iets te laks waardoor wij ook te weinig scoorden. De winst kwam echter niet in gevaar en de set was met 25-22 voor AVC.

Ook in de tweede set wisten we Gepidae nog niet echt weg te spelen. Aan onze kant werden er te veel slordigheidsfouten gemaakt maar we wonnen alsnog met 25-19. Waar we in de derde set juist hadden moeten herstellen en Gepidae van de mat hadden moeten spelen gebeurde juist het omgekeerde. Er ging telkens wel iets fout, was het niet de service dan was het wel de set-up, de aanval of de pass. Gepidae profiteerde hiervan en de derde set ging dan ook geheel terecht naar de gasten uit Tilburg.

In de vierde set was er iets van verbetering te zien. De pass lag een stuk beter en de servicefouten verdwenen. Er kwam wat meer ruimte op zelf te scoren en dit gebeurde dan ook. De set eindigde met 25-19.

 

Zuvo – AVC ’87: 2-3

Dan mochten we op de maandagavond 28-10 om half 10 ook nog eens naar Zundert om daar tegen Zuvo te spelen. Met een zeer ervaren team is Zuvo vorig jaar 3e geëindigd in de eerste klasse dus we zouden hier zeker een zware kluif aan hebben. Voor het eerst dit seizoen waren we eens helemaal compleet, en omdat Daniël tijdens de bekerwedstrijd prima was ingevallen mocht hij ook weer mee, dus met 11 man sterk zouden we Zuvo eens een kopje kleiner gaan maken.

In de eerste set liep het lekker. De pass lag goed, de verdediging was goed en het blok waar we de afgelopen weken zo veel op hebben getraind hing goed. We wisten het Zuvo erg moeilijk te maken maar mede door hun ervaring hadden ze in de verdediging heel veel waardoor onze voorsprong niet veel groter kon worden. Met 21-25 was de eerste set binnen.

In de tweede set verslapte ons spel wat. Hier en daar werden wat foutjes gemaakt waardoor we de discussie aangingen met de tegenstander en de scheids. Zuvo profiteerde van de onrust bij AVC met een paar snelle servicereeksen. Verdedigend lieten we het even liggen waardoor we zelf ook niet meer aan scoren toekwamen. De set ging hierdoor met 25-20 naar Zuvo.

Ook in de derde set speelde Zuvo erg goed, door een moeilijk op te vangen service wisten ze wederom een voorsprong te krijgen. Zelf waren we nog teveel bezig met de tegenstander, onze eigen fouten en de scheids, en het enthousiasme van de eerste set ontbrak. Weer won Zuvo de set met 25-17.

De vierde set was er eentje volgens de boekjes. Eigenlijk ging alles zoals het zou moeten. Goede servicereeksen, een paar killblocks, perfecte passen en een paar keiharde aanvallen op zowel buiten, midden als diagonaal zorgden ervoor dat wij de mannen uit Zundert wegspeelden.

De laatste beslissende set ging weer zoals de vierde set. Helaas verzuimden we om Zuvo weer te overklassen en duurde het lang voordat de laatste 2 punten gemaakt werden waardoor Zuvo nog gevaarlijk dichtbij kwam. Uiteindelijk konden we ook de 5e set met 13-15 veilig stellen.

Met deze 3-2 winst hebben we ons plekje in de top 3 wel verdiend en ik denk dat het echt een goede teamprestatie is dat we van deze taaie tegenstander op de maandagavond in hun eigen sporthal gewonnen hebben!