Wedstrijdverslag: AVC ’87 H3 – AVC ’87 H2

Vrijdag 13 februari onderlinge (wed)strijd AVC’87 heren 3 – AVC’87 heren 2

Dit seizoen zijn het tweede en derde herenteam van volleybalvereniging AVC’87 ingedeeld in dezelfde poule. Dat betekent twee spannende wedstrijden vol met concurrentie.

Afgelopen vrijdag was de tweede confrontatie dit seizoen. In sporthal Meulvliet begon de wedstrijd om 20.30 uur onder leiding van scheidsrechter Marvin v.d. Zande. Beide teams kennen elkaar door en door en natuurlijk werd alles uit de kast gehaald om invloed te krijgen op het verloop van de wedstrijd. Voor Heren 3 was de underdog positie heerlijk en er werd vrijuit gespeeld. Heren 2 voelde zich verplicht om te winnen en dat gaf toch wel wat druk. Beide teams kenden enkele afwezigen of geblesseerde spelers maar inzet was er vanaf de eerste bal.

Heren 2 nam in de eerste set al vlot enkele punten voorsprong. Enkele prima aanvallen levereden punten op en het leek een ongelijke strijd te worden. Gelukkig hervonden de heren van het derde team zich tijdig en tegen het einde van de eerste set was er voor hen zelfs even een voorsprong. Toch ging de eerste set naar het tweede herenteam met 25-23.

De tweede set veranderde niet veel aan het spelbeeld. Heren twee had het beste van het spel en bleef ook in lastige situaties rustig en geconcentreerd. Bij het derde team werden meer fouten gemaakt en waren er misverstanden waardoor er veel punten verspeeld werden. Veel aanvallen brachten niet wat verwacht werd en hoewel er prima verdedigd werd bleek het niet genoeg.

Het spel bleef bij beide teams van een redelijk niveau maar er waren weinig momenten met uitschieters te noteren. Er waren prima aanvallen en aan beide zijden van het net werd er goed geblokt. Heren twee bleef goed punten maken en als het spannend werd kon coach Johnny v.d. Meer zijn team toch weer de juiste dingen laten doen. De uitslag was uiteindelijk een 4-0 winst voor Heren 2 wat gezien de verhoudingen een logische uitslag is.

Het aanwezige publiek kreeg een leuke wedstrijd voorgeschoteld waarin volop strijd en emotie zat. Beide teams hebben voldoende punten om ‘veilig’ te staan in de 2e klasse.