Wedstrijdverslag: Dunamis Tilburg – AVC ’87 H1

 Heren 1 overklast Dunamis

Afgelopen zaterdag heeft het eerste bij Dunamis in Tilburg de volle buit gepakt. Voor de tweede keer in een maand werd in het sportcentrum van de universiteit van Tilburg met 0-4 gewonnen en sindsdien hebben we alles met 4-0 gewonnen. (We overwegen daarom ook om volgend seizoen al onze thuiswedstrijden in Tilburg te spelen..)

 Johnny kon er helaas niet bij zijn omdat hij ziek was. Feyenoord had weer eens verloren dus vandaar.. (Grapje John). De eerste paar punten gebruikten we om even in te komen, daarna barstte het geweld los. Eigenlijk ging alles zoals het zou moeten, meer servicedruk, een stabiele pass, hoog tempo en een gevarieerde aanval zorgden voor de nodige mooie punten. We liepen direct uit op Dunamis en met 17-25 was de eerste set voor AVC.

 Ook in de tweede set liep alles weer op rolletjes. De verdediging wist de bal prima bij Patrick te brengen die alle drie de aanvallers van goede set-ups wist te voorzien. Weer liep AVC ver uit, maar aan het einde van de set duurde het even voor AVC het af wist te maken doordat Dunamis geregeld over het blok van Patrick heen wist te scoren. Dit was voor Remco een reden om ons geheime wapen in het veld te brengen: namelijk Menno. Menno blijkt stiekem naast aanvallen en blokkeren ook een prima set-up te kunnen geven. Dit deed hij dan ook en deze werd lekker binnengeknald door Adriaan waardoor de set met 17-25 werd gewonnen. De derde set kan ik kort over zijn: deze werd met veel enthousiasme en strijdlust gespeeld en Dunamis was kansloos. 15-25 voor AVC.

 Bij aanvang van de vierde set nam een damesteam van Dunamis en een damesteam van Jola/Olympus plaats op de tribune. Speciaal voor hun hebben we de laatste set extra spannend gemaakt en de achterstand eerst op laten lopen tot 17-10. Om vervolgens te laten zien hoe goed AVC nou eigenlijk echt is hebben we vervolgens gewoon met 21-25 gewonnen. Met deze overwinning komen we op de derde plek op de ranglijst naast Voko te staan. Toevallig is dit komende zaterdag onze tegenstander dus kunnen we onderling uitknokken voor wie nummer 3 en wie nummer 4 wordt. Komt dus allen kijken en neem spandoeken, trommels, vuurwerk, cheerleaders enzovoorts mee!