Tweede overwinning voor Heren 2 in Oostburg!

Afgelopen zaterdag om 19:00u stond voor de Heren 2 gelijk de meeste verre uitwedstrijd van het seizoen op het programma, namelijk De Kikkers uit Oostburg. Na de knappe thuisoverwinning tegen VAT twee weken geleden, moest er nu worden aangetreden tegen een goede middenmoter van vorig seizoen.

Iets voor vijven werd er met twee auto’s met spelers en een auto met supporters (!) vertrokken naar Oostburg. Door wegwerkzaamheden bij Goes, moesten we over Middelburg rijden en door de uitstekend werkende TomTom van Robbert, niet dus, hebben we gelijk de nieuwe Sluiskiltunnel tweemaal gezien.

Na dik 1,5 uur kwamen we gelukkig op tijd aan in Oostburg. Het is dan wel herfst, maar in de zaal was het zomers warm.

Onder luid applaus van onze trouwste supporters kon de wedstrijd beginnen. Het spel van AVC’87 was in het begin van de wedstrijd wat slordig. Daarentegen waren De Kikkers nog slordiger. Vooral met de pass had het team uit Oostburg veel moeite. Net even wat slimmer spel en hier en daar rake klappen aan Thoolse kant werden de eerste twee sets redelijk eenvoudig gewonnen: 18-25 & 19-25.

In de derde set kantelde de wedstrijd enigszins. De fouten in de pass bij AVC’87 stapelden zich steeds verder op, waardoor er aanvallend weinig meer kon worden bewerkstelligd. Daarnaast werd er technisch gezien veel toegelaten door de Zeeuws-Vlaamse scheidsrechter. En dan voornamelijk, hoe kan het ook anders, aan Oostburgse kant. Ook de tellers hadden een flink aandeel in de beslissingen van de scheidsrechter. Want wanneer de scheidsrechter een bal ‘uit’ beoordeelde, wisten de tellers hem alsnog te overtuigen het punt aan De Kikkers te geven. Zelfs toen een blokkeerder van De Kikkers sportief aangaf de bal te hebben getoucheerd, deed de scheidsrechter net of hij niets hoorde en bleef het bij een punt voor Oostburg. Na begrijpelijke frustratie aan Thoolse kant en de zwakke pass werd de set verloren: 25-20.

In de vierde set merkte je aan alles dat AVC’87 orde op zaken wilde stellen. En dat lukte ontzettend goed. 12-25 in de vierde set, en wederom een 1-3 overwinning dus!

Na een verdiend biertje met onze supporters en een hap shoarma in het bruisende Oostburg, keerden de heren weer voldaan 1,5 uur terug naar Tholen. Over anderhalve week op woensdagavond wordt er weer gespeeld. Dan speelt Heren 2 om 21:00u uit tegen middenmoter Gavoc’10 uit Oud-Gastel.